Otvoreno pismo Takate: Povećaćemo bezbednost

Japanski proizvođač delova za automobile Takata objavio je otvoreno pismo u američkim i nemačkim medijima, obećavši da će podići nivo bezbednosti, nakon što su nesreće sa vazdušnim jastucima ugrozile reputaciju kompanije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Predsednik Takate Šigehisa Takada poručio je da njegova kompanija razume zabrinutost i da je "rastužena" zbog smrti najmanje pet vozača u SAD i Maleziji, za koje se sumnja da su nastradali zbog defekta na vazdušnim jastucima koji su se aktivirali.


"Od osnivanja kompanije, bezbednost putnika nam je prioritet broj jedan. Čak i jedan kvar je neprihvatlhiv i iskreno nam je žao što se pet smrti pripisuje

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

nesrećama u koje su uključeni Takatini neispravni vazdušni jastuci. Razumemo zabrinutost javnosti i uzimamo je ozbiljno", navodi se u pismu objavljenom u Njujork tajmsu, Volstrit žurnalu i Frankfurter algemajne cajtung.


Milioni vozila koji su sišli sa proizvodnih traka nekih od najvećih svetskih proizvođača automobila, uključujući Hondu, Tojotu i Dženeral motors, povučeni su zbog rizika od neželjenog otvaranja vazdušnih jastuka sa potencijalno fatalnim posledicama.


Usled zabrinutosti da vodeći prozivođač vazdušnih jastuka Takata ne može da pronađe uzrok problema, "prst sumnje" uperen je u postepeno propadanje jastuka, a ne u grešku u proizvodnji, zbog čega japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da se uvedu rokovi trajanja za vazdušne jastuke.


Akcije Takate su od izbijanja skandala potonule čak 50 odsto.

Povezane teme: Takata, Vazdušni jastuci, Japan
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»