Miloš Pavlović šampion evropskog "Lamborghini Super Trofeo" takmičenja!

Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović prebogatu riznicu trofeja dopunio je danas još jednim vrednim trofejom - u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, postao je evropski šampion "Lamborgini Super trofeja", posle dve finalne trke vožene na stazi Sepang u Maleziji!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Miloš Pavlović i Edoardo Piskopo proslavljaju titulu u Maleziji        foto R. Piccinini


Tandem "Bonaldi motorsporta" osvojio je, naime, dva druga mesta što je bilo sasvim dovoljno za osvajanje titule, s obzirom da je jedini rival za osvajanje šampionata, Holanđanin Jeron Mul u potpunosti podbacio u Maleziji i prokockao prednost od pet poena, sa kojim je stigao na odlučujući trkački vikend.
Na poznatoj gran-pri stazi se ove nedelje održava svetsko finale "najbržeg kup takmičenja na svetu", a prve dve trke u programu bile su rezervisane za evropske finaliste. Najvažniji duel svakako je bio okršaj za prvo mesto u "Pro" kategoriji, gde su Pavlović i Piskopo imali izuzetno težak zadatak da nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na jedinog rivala u borbi za titulu, Holanđanina Jerona Mula.

Još veći izazov pred tandem "Bonaldi Motorsporta" postavio se posle slobodnih treninga, kada su mehanički problemi učinili da ostvarenje cilja deluje još dalje. Pehovi su se nastavili i u prvoj trci u kojoj je Miloš startovao sa druge pozicije. Njegov "galjardo" gubio je snagu, ali se Miloš nije predavao, već se upustio u direktan okršaj sa Mulom iz kojeg je izašao kao pobednik, iako se u jednom trenutku našao kraj staze. Uspeo je da ciljem prođe kao drugi, a Mul nije završio ni na podijumu, posle čega je posada Pavlović/Piskopo povela u generalnom plasmanu sa bodom prednosti! Sve oči bile su uprte u, mislilo se, odlučujući okršaj za titulu u drugoj trci, ali do njega nije došlo posle greške Mulovog tima, kada se njihov "galjardo" nije našao na startnoj poziciji u zadato vreme, zbog čega je vozač kažnjen polaskom iz boksa. Miloš i Edoardo Piskopo morali su da sačuvaju koncentraciju i u veoma teškim vremenskim uslovima na stazi, vrućini i velikoj vlažnosti koji su usledili posle pljuska, završe trku i osiguraju titulu.

 
Pavlovića očekuju još dve trke "Svetskog finala" u nedelju na istoj stazi

 

Pavlović je svoj "stint" završio kao vodeći, dok je Piskopo izgubio duel sa dvostrukim pobednikom u Sepangu, Andreom Amićijem što apsolutno nije bilo važno - dve druge pozicije donele su ekipi "Bonaldi Motorsporta" i posadi Miloš
Pavlović/Edoardo Piskopo veliku radost zbog osvajanja titule evropskog šampiona u "Lambrogini Super Trofeju" u 2014. godini!

- Imali smo mnogo problema od dolaska u Maleziju, a zbog tehničkih kvarova tokom treninga praktično nismo mogli da radimo na automobilu i pripremimo ga za trke na pravi način. Bilo je mnogo uspona i padova, ali nijednog trenutka nismo prestajali da verujemo da možemo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došli na Sepang. Bilo je mnogo teško dostići nedostatak u bodovima posle Nirburgringa, ali zbog toga nam je titula još draža! - izjavio je Pavlović posle trke.
Posle kratke pauze i slavlja, takmičenje u Maleziji nije gotovo za šampionski duo, pošto se u nedelju voze još dve trke na istoj stazi, ovoga puta kao takmičenje nazvano "Svetsko finale", u kojem učestvuju vozači iz tri kontinentalna "Lamborgini Super Trofeja" - Evrope, Severne Amerike i Azije. Prema najavama, na startu će se naći čak 42 posade, koje u subotu započinju program kvalifikacijama. Bodovi iz obe trke odlučiće najuspešnijeg na "Svetskom finalu".

Povezane teme: Lamborgini super trofej, Milos Pavlovic, Miloš Pavlović, Sepang

Poslednji komentari

Kosta
Nedelja, 23. 11. 2014. 16:33h
neregistrovan korisnik
Jos malo da napreduje pa da ga prime u verba racing team.
public-enemy
Nedelja, 23. 11. 2014. 15:21h
neregistrovan korisnik
Jedini covek sa balkana sa licencom za voznju F1, u Srpskim medijima vrlo cesto propracen medijski slabije od karleuse ,seke,dare, kojekakvih invalida sto se vuku po fudbalskom terenu,nek nas je sve sramota zbog toga, a tebi MILOSE PAVLOVICU SVAKA CAST, SVETSKI SAMPIONE, BRAVO!!!!!
Bane
Nedelja, 23. 11. 2014. 12:51h
neregistrovan korisnik
Ze respekt!Zasluzuje vise sigurno,puno je takmicenja koji su medijiski vise praceni ,da kazem popularniji'ne F1 tu je prica zavrsena'gde bi Milos mogao da pokaze sav svoj talenat i koliko vredi
Anelej
Nedelja, 23. 11. 2014. 00:02h
neregistrovan korisnik
Bravo Miloše!!!!
Deda
Petak, 21. 11. 2014. 20:31h
neregistrovan korisnik
Srecno imenjace, pa da te gledamo u skorije vreme u F1
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»