Ford povlači 850.000 automobila iz Severne Amerike

Ford je objavio veliko povlačenje čak 850.000 vozila proizvedenih 2013. i 2014. godine zbog problematičnog dela koji može deaktivirati vazdušne jastuke prilikom sudara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U Fordovom saopštenju se navodi da bi kratak spoj mogao da uzorkuje signalnu

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

lampicu za vazdušni jastuk da se upali, a u najgorem slučaju vazdušni jastuci bi mogli u potpunosti da otkažu.

 

Međutim, problem može dodatno da se iskomplikuje, jer bi svi sistemi vezani sa kontrolnim modulom, poput kontrole stabilnosti takođe mogli da otkažu usled kratkog spoja.

 

Među pogođenim modelima na tržištu Severne Amerike su "fjužn" i "linkoln" sedani kao i "eskejp" i "C-MAX".

 

Iz Forda su saopštili da nije došlo do nesreća niti povreda zbog ovih problema, a kompanija će obavestiti sve vlasnike ugroženih modela koji će moći da odrade besplatnu zamenu u slučaju neispravnih delova.

Povezane teme: Ford, Povlačenje automobila, Severna Amerika, Tržište automobila

Poslednji komentari

ima-slucajeva
Četvrtak, 02. 10. 2014. 18:08h
neregistrovan korisnik
Tojota 2012, dolazi do nenamernog ubrzavanja u odredjenim trenucima sto vodi gubitku kontrole. Povukli 10 miliona automobila, platili popravke...priznali i 2 milijarde platili Americkom Pravosudju da zaustave tuzbu. Vidite na netu, interesantan clanak....
Milan
Ponedeljak, 29. 09. 2014. 15:37h
neregistrovan korisnik
Odličan komentar! Samo da dodam da je VW ipak prošle godine priznao grešku ali nekako se gleda da kod nas ne "procuri" ta informacija.Većina majstora dere kožu vlasnicima na tom kvaru.Ja sam zamenio potpuno besplatno sve 4 dizne sa kablovima u ovlašćenim VW servisu u Nišu i dobio garanciju na 2godine...skinite malo ljudi zna da to mogu da urade
Bojan
Ponedeljak, 29. 09. 2014. 12:53h
neregistrovan korisnik
Nije zablezen ni jedan slucaj ni povreda ali ipak dodjite kod nas u servis. Isto radi i Toyota, Mazda, Honda koji generalno statisticki prave najpouzdanije automobile na trzistu. Na ovaj nacin vecina proizvodjaca i ne samo Ford salje dve poruke svojim potrosacima. Da brine za njih i na taj nacin odrzava vezu sa kupcima kako bi i sledeci automobil kupili kod njih, a druga je to da iz zbog neke gluposti koja moze ovo ili ono navuku u servis pa im besplatno pregledaju ostatak kola i saopse da treba da se zameni ovo ili ono. Naravno kada se desi prava greska kod nekog proizvodjaca nema sile koja bi ga naterala da snosi troskove besplatne popravke ili zamene kao sto je npr. bio slucaj kod VW sa kvarljivim diznama na TDI motorima. Moj komisja koji je direktor je na VW Passat 2.0 TDI od 140ks koji je kupljen nov u Srbiji tri puta u servis isao zbog crknutih dizni. Prva dva puta je on morao da plati iz da bi mu servis treci put platio i priznao gresku. Zasto nije bilo opoziva svih VW automobila, pa naravno nisu blesavi! To su sve marketisnko prodajne cake koje se izucavaju na fakultetima i izuzetno su planirane do detalja sa detaljnim procenama ucinka i troskova.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»