Serđo Markjone na čelu Ferarija

Nakon vesti da su se vlasnik Ferarija Luka Kordero di Montezemolo i Markjone ovih dana sporečkali o budućnosti brenda trkačkih automobila, stiže nam potvrda da će izvršni direktor Fijat-Krajsler grupacije Serđo Markjone preuzeti uzde "propinjućeg konja".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Serđo Markjone

Ferari je ključna tačka u Markjoneovim planovima da proširi ponudu luksuznih automobila kako bi se nadmetao sa Folksvagenom u čijem je vlasništvu Lamborgini.

 

Sa druge strane, Montezemolo je želeo da zadrži autonomni i ekskluzivni status i

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

ograniči prodaju na oko 7.000 jedinica godišnje. Ovo se nije dopalo Markjoneu koji ima megalomanske planove za Ferari u okviru novonastale Fijat-Krajsler grupacije.

"Ferari će igrati važnu ulogu u okviru novonastale grupacije. Ovo će označiti

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

početak drugačije i nove faze koju je najbolje da predvodi izvršni direktor firme", rekao je Montezemolo.

 

Markjone je povodom neslaganja sa svojim poslovnim partnerom izjavio da "je naša zajednička želja da Ferari postigne veći uspeh u Formuli jedan dovela do nesporazuma, koji su postali više nego očigledni tokom poslednje nedelje".

Iako je pod vođstvom Montezemola Ferari postigao značajne rezultate u Formuli jedan, udesetostručio prihode i utrostručio prodaju, Markjone je saopštio da su skorašnji lošiji rezultati u najbržem cirkusu na svetu "neprihvatljivi".

 

Montezemolo je proveo 23. godine na čelu Ferarija koji je 90 posto u vlasništvu Fijata. Takođe je od 2004. do 2010. bio izvršni direktor Fijata, a prilikom novonastale Fijat-Krajsler grupacije nije odabran za člana odbora.

Povezane teme: Ferari, Serđo Markjone, Fijat-Krajsler, Fijat

Poslednji komentari

alfista
Sreda, 10. 09. 2014. 15:25h
neregistrovan korisnik
Mislim,odn.nadam se da gresis. Ferari ce ostati ekskluziva,a u komercijalnije vode se pusta maserati. Ocekuje se i suv od alfe,tako da ne verujem da ce ferari u to pravcu.
Zorz-M
Sreda, 10. 09. 2014. 12:26h
neregistrovan korisnik
Do sada sam se slagao sa potezima Markjonea ali da Ferrari bude komercijalizovan kao Lambo i da samo stancuje automobile i samim tim gubi na ekskluzivnosti, e sa tim njegovim potezom se ne slazem! Nije sve u novcima, pogledajte Nemce sta su uradili sa cuvenim automobilskim markama, unistili im eksluzivnost zarad profita, Bentley i Lambo prave SUV kakav jeres, samo zelim da se propetom konjicu to ne desi i da ostanu dosledni i jedinstveni u ovom automobilskom svetu kakvi su i do sada bili!
RuPv
Sreda, 10. 09. 2014. 11:12h
neregistrovan korisnik
Agnelli rules! :)
BG
Sreda, 10. 09. 2014. 11:04h
neregistrovan korisnik
Moram da vas demantujem jer vlasnik Ferarija NIJE Luka Kordero di Montezemolo. Taj čovjek je Predsjednik kompanije Ferrari S.p.A., ali ne i vlasnik iste. Da Montezemolo nije vlasnik Ferrari-ja i vi sami ste potvrdili na kraju, jer ste napisali sledeće, citiram: "Montezemolo je proveo 23. godine na čelu Ferarija koji je 90 posto u vlasništvu Fijata.". Prema tome, sami ste sebe demantovali.
Auuuuuuuuuuuuuu
Sreda, 10. 09. 2014. 10:56h
neregistrovan korisnik
Opaaa ljudi moji znate li sta znaci ovo? Kraj ferarija kakvog znamo. Polazi porsche-ovim stopama!!!!! Sada ce SUV da prave pa limuzinu, pa diesel verzije, pa mali ferari pa mali SUV. Samo sam cekao ovaj trenutak.. Kroz 20 godina cemo svi mi moci da kupimo polovnjak za 10.000 €, kao sto danas vredi polovnjak porsche boxstera. Steta, ferdza je bio poslednji koji je bio dosledan svojoj tradiciji. Vecna mu slava!!!!!!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»