Zlatna tribina Hungaroringa za čitaoca Auto Bilda

Velikoj nagradi Mađarske ove godine prisustvovaće čitalac Auto Bilda za Srbiju i Crnu Goru koji je bio najaktivniji fan na zvaničnoj Fejsbuk stranici automobilskog magazina - redakcija mu je priredila veliko iznenađenje poklonivši mu vikend za dve osobe u Budimpešti, uz karte za spektakl na Hungaroringu, od 25. do 27. jula!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Formula jedan je od svog osnivanja spektakl za sve ljubitelje auto-sporta, a vremenom je postala globalni fenomen koji kao magnet privlači čak i one koji se u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

automobilizam i trke ne razumeju baš najbolje. Do sredine osamdesetih, kada su naši prostori u pitanju, samo retki (u bogati) srećnici imali su prilike da posećuju gran-pri trke uživo, a tek kada je izgrađena staza u blizini Budimpešte, kao prva lokacija za održavanje trka Formule jedan u Istočnoj Evropi i iza tadašnje političke "gvozdene zavese", desetine hiljada ljubitelja "najbržeg cirkusa" iz našeg okruženja dobilo je priliku da se uživo divi majstorijama vozačkih asova, ali se i uveri kakav glamur, spektakl i uzbuđenje donose vožnje brzih bolida.

Pre dve godine, u velikoj akciji "Auto Bilda" 30 ljubitelja automobilizma je posetilo Veliku nagradu Mađarske
Staza izbliza
Izgradnja Hungaroringa započeta je oktobra 1985. godine, a konačnu formu dobila je za rekordnih devet meseci. Kapacitet tribina iznosi 70.000 mesta, ali zbog prirodnog položaja staze koja je u udolini, ulaz za stajanje je praktično neograničen, s obzirom da postoji mnogo mesta odakle sa "prirodnih tribina" može nesmetano da se prate trke. Dužina kruga je prvobitno iznosila 4.014 metara i u tom formatu su vožena prva tri gran-prija, od 1986. do 1988. godine. Pobednik prve i druge Velike nagrade Mađarske bio je Nelson Pike, tada vozač Vilijamsa. Staza je prvi put prepravljena za Veliku nagradu 1989. godine, kada je krug skraćen na 3.975 metara, a današnju formu dobila je 2003. godine, kada je modifikacijom prve krivine dobijena dužina kruga od 4.381 metar. Najbrži krug na stazi prevezao je Mihael Šumaher 2004. godine, kada ga je prešao za minut i 19,071 sekundi. Nemac sa četiri pobede drži i rekord u broju trijumfa, koliko ima i prošlogodišnji pobednik Luis Hamilton. S obzirom na aktuelnu formu, Britanac ima dobru priliku da ove godine izbije na čelo večite liste, s obzirom da sledeći od aktuelnih vozača, Dženson Baton, ima dve pobede za pojasom…


Velika nagrada Mađarske vuče korene još iz 1936. godine, kada je oko parka Nepliget u Budimpešti održan ulični gran-pri. Potom je napravljena pauza od

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

čitavih pola veka, da bi se avgusta 1986. godine održala prva Velika nagrada ove zemlje, na tek izgrađenoj stazi "Hungaroring" u selu Mođorod, nadomak glavnog grada Mađarske.

Luis Hamilton slavio je prošle godine, a ima priliku da i ove godine bude najbrži i zabeleži svoju petu pobedu na Hungaroringu

Već od te prve trke, u kojoj su spektakl priredili Brazilci, Nelson Pike i Ajrton Sena, staza je zbog svoje konfiguracije bila predodređena za zanimljive duele, a nije ih nedostajalo ni tokom godina koje su sledile. Na krivudavom i neravnom asfaltu pobeđivali su i Pike i Sena, ali Mihael Šumaher, Luis Hamilton, Dejmon Hil, Mika Hakinen… Na njoj su do titula stizali Najdžel Mensel i Šumaher, a prve pobede u karijeri beležili su Hil, Fernando Alonso, Dženson Baton, Hejki Kovalainen…

Posebno bogatstvo staze predstavljaju pune tribine. Svake godine, gotovo 100.000 ljudi uživa kraj staze, a i ove godine bez sumnje veliki broj posetilaca doći da uživa u majstorijama velikih asova. Među njima, biće i gost Auto Bilda, koji je svoju nagradu zaslužio aktivnim učešćem na zvaničnoj Fejsbuk stranici, u akciji koja je nastavak nastojanja Auto Bild magazina da svake godine nekome iz armije verne publike priredi nezaboravno iskustvo.

Hotel po svačijoj meri
Nagrađeni čitalac Auto Bilda provešće sa pratiocem nezaboravan vikend u Budimpešti, a osim posete legendarnoj stazi i nezaboravnim trenucima na njoj, moći će da uživaju i u lepotama glavnog grada Mađarske.
Par će biti smešten u jednom od atraktvnijih hotela u Budimpešti, hotelu "Danubijus". Impozantno zdanje locirano je u Pešti, veoma blizu Sajma i brojnih sportskih objekata, ali i na lokaciji sa koje se veoma lako i brzo izlazi na "M3" auto-put, koji vodi ka Mođorodu i stazi Hungaroring koja je, kada nije gužva u saobraćaju, udaljena 15-ak minuta vožnje od hotela. Takođe, u njegovoj blizini je i stanica metroa, odakle je obezbeđena jeftina i brza veza sa svim delovima grada, a posebno znamenitostima koje zanimaju sve turiste.


U "Danubijusu" postoji 379 klimatizovanih soba, a po izboru, gosti mogu da se odluče i za anti-alergijske ili sobe za pušače. Postoje, naravno, sobe i za osobe sa posebnim potrebama. U hotelu postoji i čak 10 konferencijskih sala koje se ističu svojom opremljenošću i svrstavaju "Danubijus", ocenjen sa četiri zvezdice, među najbolje konferencijske hotele u gradu.
Uz pomenuti sadržaj, gosti "Danubijusa" mogu da uživaju i u velnes i fitnes centru, bazenu, đakuziju, dve saune, solarijumu, salonima za masažu i lepotu, a ponudu zaokružuje i kvalitetan restoran u italijanskom stilu… O kvalitetu hotela možda najbolje govori podatak da postoje glasine da je Mihael Šumaher uvek birao ovaj hotel za smeštaj svoje porodice dok je on vozio Veliku nagradu Mađarske!

 

Povezane teme: Budimpešta, Velika nagrada Budimpešte, Formula 1, Nagrada, Auto Bild

Poslednji komentari

Okac
Nedelja, 20. 07. 2014. 09:55h
neregistrovan korisnik
Sve ste rekli a preskočili vest, kad je tačno trka?
aaa
Subota, 19. 07. 2014. 11:00h
neregistrovan korisnik
hocu i ja... :'( nemora gold moze i ona od 90 € da stojim
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»