Novi "ford mondeo" napokon u Evropi

Peta generacija "ford mondea" će, po poslednjim informacijama napokon stići na stari kontinent tokom četvrtog kvartala 2014. godine. Prvobitno planirana za april 2013, evropska premijera "mondea" je odložena zbog problema sa homologacijom i specifikacijama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Peta generacija "mondea" stiže u Evropu

Predsednik Forda za Veliku Britaniju, Mark Ovenden je saopštio da će automobil na evropsko tržište stići pred kraj 2014. godine, a da će mu cena biti malo niža u odnosu na aktuelni model.

 

Sa druge strane, u ponudi će se naći i luksuzna "Vinjale" verzija "mondea" opremljena svom dodatnom opremom koju Ford može da ponudi.

Što se motora tiče, za početak će u Evropi biti na raspolaganju novi 1.5-litarski "EcoBoost" benzinac sa 148KS i 240Nm obrtnog momenta, dakle kao i u o aktuelnom 1.6-litarskom, naravno uz manju potrošnju i emisiju štetnih gasova.

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

 

Za još nižu emisiju CO2 u ponudi će se naći i mali trocilindrični 1.0-litarski "EcoBoost", a pored njega tu su i 1.6 i 2.0-litarski "EcoBoost", novi 1.5-litarski "TDCi" dizel i već poznati 2.0-litarski dizel.

Takođe će kupcima biti na raspolaganju i hibridna verzija koja će kombinovati snagu 2.0-litarskog benzinca i električnog motora zajedničke snage 188KS uz potrošnju od 4.3l/100km i autonomiju od 32km na električni pogon.

 

Šestostepeni manuelni menjač će biti u standardnoj opremi, dok će se šestostepena automatika dodatno naplaćivati.

Povezane teme: Ford Mondeo, Evropa, Ford Motors

Poslednji komentari

pele
Sreda, 05. 02. 2014. 13:28h
neregistrovan korisnik
vozio sam dizele iz wv koncerna dugo ... i wv i skoda-u. prilikom kupovine fieste dobio sam paket od 4 god. redovnog besplatnog odrzavanja. moje dosadasnje iskustvo na osnovu ovog benz. motora je - samo sa pohvalama. znam za poreklo dizela iz PSA grupacije, a takodje pretpostavljam da je njihova isplativost veca u Mondeo-u (odnos snage/potrosnje/pouzdanosti i cene odrzavanja)... fiesta manje trosi jer je manja dosta od mondea pa nije velika razlika... pozdrav i svako dobro!
lupas
Utorak, 04. 02. 2014. 21:38h
neregistrovan korisnik
sta lupetas niko nije rekao da se motor odkaci niti odpadne far to ne moze ni kod juga :-) limarija im jeste losa ali to samo kod starijih modela
fordacus
Utorak, 04. 02. 2014. 21:31h
neregistrovan korisnik
o boze pa jel moguce da si pomislio na motor od auta... u pitanju je motor... prevozno sredstvo na dva tocka... kakav si kralj
Fordovic
Utorak, 04. 02. 2014. 15:21h
neregistrovan korisnik
Nije vec 6 godina. To naravno ne umanjuje cinjenicu da je najnoviji Mondeo lep, udoban, zanimljiv u voznji i na kraju kvalitetan auto.
Sloba
Utorak, 04. 02. 2014. 14:51h
neregistrovan korisnik
Fiesta je odlicna i lepa i vozi se dinamicno kao svaki Ford. Lepa je i prva verzija kao i redizajn sa Aston Martin prednjom maskom. Odlican motor 1.4. Meni bi ipak vise legao zbog potrosnje dizel 1.4 Tdci. To je Pezo-Citroen (PSA) motor HDI koji se ugradjuje i u Forda. Ima ga moj drug u najnovijem Citroenu C3 i motor je vrhunski. Ne cuje da radi kada osoba stoji pored automobila. Toliko je tih da nisam mogao da poverujem da je dizel. VW-ov 1.4 TDI sa tri cilindra radi i vibrira kao traktor. A prednost Ford/Pezo motora je i odrzavanje jer se ugradjivao u vise marki pa ga rade serviseri i majstori od Pezoa, Citroena, Forda, Mazde, ne znam samo da li se ugradjivao u Volvoa. U privatni Fordov servis u koji idem dolaze ljudi sa Pezoima, Citroenima, Mazdom, Jaguarima.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»