Volvo ipak odustaje od vazdušnih jastuka za pešake

Automobilska industrija se razvija ogromnom brzinom, a poslednji dokaz za to je odluka Volvoa da u buduće modele više ne ugrađuje svoj revolucionarni vazdušni jastuk za pešake koji se prvi put pojavio u njihovom "V40" modelu. Švedska firma je shvatila da će ova tehnologija biti suvišna nakon uspešnog razvijanja naprednih sistema za detekciju pešaka i automatskog kočenja.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Volvo "V40" sa vazdušnim jastukom za pešake

Predstavnici Volvoa su na Sajmu automobila u Tokiju zvanično saopštili da njihov vazdušni jastuk za pešake koji se na "V40" modelu nalazio ispod haube neće biti korišćen na novom "XC90" modelu.

 

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Veliki vazdušni jastuci su konstruisani da se aktiviraju pri brzinama manjim od 50km/h, a zahvaljujući njima je "V40" model 2012. godine na rigoroznom Euro NCAP testu zabeležio visokih 88 posto u kategoriji bezbednosti pešaka.

 

Međutim, sa razvojem novih naprednih sistema za detekciju pešaka i automatsko kočenje sa kojima Volvo pokušava da izbegne da uopšte dođe do sudara, procenjeno je da je ova tehnologija suvišna i neisplativa.

Povezane teme: Volvo, Vazdušni jastuk za pešake, Bezbednosni sistemi, Automatsko kočenje

Poslednji komentari

cile
Četvrtak, 12. 12. 2013. 16:09h
neregistrovan korisnik
i zato vise nisu potrebni vazdusni jastuci :):):) Sta ce to kinezima...
v70
Četvrtak, 12. 12. 2013. 00:38h
neregistrovan korisnik
imo sam volvo v70 99' 2.4 benzin 550000km ako ne i vise jer sam vraco km samo redovni servisi po knjizi i na kraju mi je spasio glavu direkt u drvo nevezan!Posle toga opet v70 d5 al taj je vec bio pod fordom katastrofa stalno se kvari o!
Lexus
Sreda, 11. 12. 2013. 23:13h
neregistrovan korisnik
Slazem se sa tobom 100% da Volvo je jednostavno i jeftinije Auta da nije bio Ford Volvo danas ne bi bio,Volvo ima nekoliko modela Koi su okej S80 xc60 Ali pre skup i imaju puno problema sa zadni deferencijal kosta multi koj krkne i samo nov 8-9000€ i plus za ruke imaju i neke kontanjere V70 Ali To Nisu Auta To su Ford. Ja priznat samo Audi sa prednu vuce ostale su ko i Japance i Vw pozdrav.
Marko
Sreda, 11. 12. 2013. 21:33h
neregistrovan korisnik
A normalno da ih malo ima kad kostaju kao Audi i BMW a zna se sta Srbin voli najvise. Doduse ne mogu ni da ih krivim, npr BMW 3 je izbacio vec dva razlicita modela kao i Audi A4 dok je Volvo izbacio jedan S/V40 pa ga malo redizajnirao, sto znaci da ce uvek u Srbiju pre doci polovni nemac ili model na isteku na akciju nego povoljan Volvo. (ne znam da li sam poredjenje iste klase dao ali shvatate poentu).
tito
Sreda, 11. 12. 2013. 21:23h
neregistrovan korisnik
kako sirova snaga ako je turbo zivota ti?!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»