Amerikanci hoće veći Fiat "500"

Italijanski "Fiat" nalazi se pred velikom dilemom koja se tiče njihovog simpatičnog automobila malih dimenzija sa globalno prepoznatljivom oznakom "500". Radi se o tome da bi sledeća generacija popularnog "Cinquecentoa" trebalo da se pojavi 2015. godine, ali da u "Fiatu" još nisu odlučili da li će dimenzije ovog mališana porasti ili ostati približno iste.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Premali za američko tržište: Fiat "500"

Razlog za to je različito viđenje "Cinquecentoa" u budućnosti u SAD i Evropi. I dok Evropljani prosto obožavaju malenog "Fiata", dotle američka automobilska filozofija nalaže da ovakvi automobili prosto moraju porasti u svim pravcima ukoliko i dalje žele da osvajaju srca kupaca.

 

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Većina analitičara, pa verovatno i sami zaposleni u "Fiatu", nisu ni slutili da će se "500" bolje prodavati u Americi, nego u matičnoj Italiji. Brojke kažu da je italijanski proizvođač na tržište Amerike plasirao 43.772 primerka, dok je u Italiji prodato 42.919 vozila sa ovom oznakom, što je veliko iznenađenje.

Nije nikakva tajna da "Fiat" već dugo želi da se uspešno vrati na američko tržište i da su povratne informacije iz tog dela sveta od velike važnosti. Međutim, ostaje pitanje šta će se dogoditi sa prodajom novog "Fiata 500" u Evropi ukoliko njegove dimenzije budu zadovoljavale ukuse američkih kupaca, jer je ovaj model drugi po prodaji u "Fiatovoj" gami, odmah iza modela "Panda".

 

Kompromis bi mogao da bude pronađen u činjenici da se "Cinquecento" za evropsko tržište proizvodi u Poljskoj, što bi moglo osloboditi proizvodne kapacitete u Meksiku, koji bi mogli preuzeti ulogu proizvodnje modela za američko tržište, koji bi, prema nekim najavama, trebalo da zameni legendarni model "Punto".

Povezane teme: Fiat 500, Amerika, Fiat

Poslednji komentari

Miki
Nedelja, 22. 09. 2013. 22:41h
neregistrovan korisnik
Pa "Fica " je Fica, upravo zbog svog izgleda, odnosno veličine! Ako hoćete nešto veće onda kupite drugi automobil, a ne malu Ficu, ali povećanu. Ovakav Zagreb moguće je samo u USA da se pojavi.
Sale
Nedelja, 22. 09. 2013. 18:35h
neregistrovan korisnik
Pa zar vec ne postoji? Sta je fiat 500L?
Drugiilitreci
Nedelja, 22. 09. 2013. 06:41h
neregistrovan korisnik
Makar šta. Ako misliš na 150, Ram, i slične gluposti, ako te tresne, svejedno ti je da li si u 500 ili Siviku, pa čak i nečem većem. I šta sad, svi u pik-apove, pa udri? Jako si mi ti pametan. Svako ima pravo da vozi šta mu se sviđa, a ti, ako izlaziš na put i misliš da će te neko udariti, ili nemoj izlaziti na put, ili nađi civilizovanije mesto za život.
sale
Subota, 21. 09. 2013. 17:49h
neregistrovan korisnik
pa zar nisu napravili 500L
Vlada-Rolovic
Subota, 21. 09. 2013. 16:32h
neregistrovan korisnik
Sto izvoze u SAD ako ne misle da ce se bolje prodavati nego u Italiji? Koliko je Amerikanaca a koliko Italijana? Kolika je kupovna moc Amerikanaca a kolika Italijana? Kolika je ponuda slicnih automobila u SAD a kolika u Italiji? Ako cemo istinu, 500 je za sada lose prosao u SAD, iz gore navedenih razloga. Ako Amerikanci hoce veci auto, neka ga Italijani naprave samo za njih, mogu da ga nazovu "Double Big Whooper 600" i da ga testiraju na posetiocima McDonalds-a, Burger King-a i slicnih gastronomskih tacaka SAD.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»