Skandal se nastavlja - Mercedesovi prodajni saloni u Francuskoj ispražnjeni

Skandal oko rashladne tečnosti za klima uređaje R134a u Mercedesovim automobilima, koji su na teritoriji Evropske unije zabranjeni, budući da navodno, čak 1400 puta više utiču na efekat globalnog zagrevanja nego li emisija CO2, a zbog kojih je Francuska obustavila svaku dalju prodaju vozila iz Štutgarta, nastavlja se i dalje.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Francuzi blokirali prodaju Mercedesa

Prema rečima Mercedesovih dilera u Francuskoj, vlasti ove države ne dozvoljavaju registraciju Mercedesovih modela A klasa, B klasa i CLA, koji su proizvedeni nakon sredine juna ove godine, kada je sporna tečnost proglašena nedozvoljenom na teritoriji EU.

 

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Uz to, zaustavljene su isporuke ne samo vozila sa lagera, na koje kupci već čekaju, nego i porudžbine novih automobila koji nisu u skladu sa novim propisima Evropske unije, odnosno koji ne koriste tečnost za klima uređaje oznake R1234yf, a koja je, prema testovima koje je izveo Mercedes, daleko opasnija i eksplozivnija nego li stara, R134a.

 

Ove vesti dolaze svega nekoliko dana nakon izjave nemačkih zvaničnika da neće podržati predložene strožije mere kada je u pitanju emisija izduvnih gasova, pre svega ugljen dioksida, za sve nove automobila od 2020. godine. Iako je stari tip tečnosti zabranjen u novim vozilima još od početka 2011. godine, Francuska je prva država koja se odlučila na blokadu prodaje jednog od proizvođača koji još uvek koristi sporni fluid.

Povezane teme: Francuska, Rashladna tečnost, Mercedes

Poslednji komentari

CBR
Petak, 09. 08. 2013. 21:39h
neregistrovan korisnik
I sad mi treba da se divimo ko je napravio motore SuS.. Ajde begaj, ne zivimo mi u 19 veku..Pametni idu napred.. Sta vredi Wankelu koji su svaburine izmislili, ali sad MAZDA razvaljuje sa Wankelom.
CBR
Petak, 09. 08. 2013. 21:35h
neregistrovan korisnik
Nedostizan kvalitet.. Sve sto im je sumnjivo oni o svom trosku prave,, evo friskih peimera iz Toyote i Nissana i Jonde.. Samo JAPANCI,, sve ostalo je slaaaabooooo...
CBR
Petak, 09. 08. 2013. 21:28h
neregistrovan korisnik
Moze manje da trosi,,.....
laza
Petak, 09. 08. 2013. 12:43h
neregistrovan korisnik
ovde je najveci problem sto je tebi sistem vrednosti malo poremecen, jer porediti jednu S klasu i tvinga je glupo. spusti malo loptu i pocni da posmatras automobile jeftinije od 40k €, odnos cene i kvaliteta ide mnogo vise na stranu renoa u bilo kom smislu. a sto se tice servisa bio to redovan ili neki vanredni tvrdim da ne moze cena istok kod MB i renoa da se poredi. ekstrmnih kvarova ima kod svih auto proizvodjaca!
Dejan
Četvrtak, 08. 08. 2013. 14:29h
neregistrovan korisnik
40 kilo dinara je koleginica platila komad za diznu, kalibrisanje 30 E po komadu, razlupani klipovi jer je dizna upala u cilindar, cela popravkla 1700E !!! Bas tako,popravka kostala vise nego ceo auto,kvalitet do jaja, nema sta !!! Nemci koriste svoje proizvodjace elektronike i brizgaljki, sigurno nece dovoliti da im neko drugi to radi, zna se da reno koristi delphi dizne koje relativno lose u odnosu na Simensa !!! Ja tankujem u mecku 62 litre do cepa i predjem 1150km i tek se tada plali rezerva, kad se to izracuna to je 5,2 lit/100km, za 2200ccm je to ekstra... Koji francuski auto moze da udje u bilo koju klasu mercedesa, vala bas ni jedan osim ovim ,,fensi,, autica A i clk klase koje su napravljeni za korisnike ,,parade,, i tatinu decu ... Iluzorno je posmatrati renoa sa na primer Mercedesom iz B, R , S ili E klase !!!!!!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»