Borković obećao titule sa novim automobilom

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković prvi put je testirao automobil "seat leon TFSI" sa kojim će se ove godine takmičiti u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC). Novi četvorotočkaš se dobro pokazao na trkačkoj stazi Grobnik pored Rijeke u Hrvatskoj.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković testirao je "seat leon TFSI"

Po jakoj kiši i uz minimalnu vidljivost usled magle Borković je vozio nekoliko krugova i zabeležio odlična vremena bez obzira na teške uslove na autodromu i činjenicu da je auto "naštelovan" za suvo vreme.

Borković je vozio nekoliko krugova i zabeležio odlična vremena bez obzira na teške uslove na autodromu


Po završetku vožnje Borković nije krio oduševljenje automobilom koji je prethodno bio u posedu Gabrijelea Tarkvinija, bivšeg svetskog šampionata na kružnim stazama.


- Iako sam prvi put testirao novi automobil na stazi na kojoj do sada nisam vozio i bez obzira na kušu i maglu veoma sam zadovoljan novom zverkom. Veoma je naporno. Ovo je potpuno drugačiji automobil u odnosu na Mitsubishi sa kojim sam osvojio Evropsko brdsko prvenstvo. Jače su G sile pri skretanju i kočenju. Naš glavni inženjer (poreklom iz Hrvatske) koji ima višegodišnje iskustvo sa ovim automobilom je prezadovoljan mojim današnjim nastupom što mi puno znači. Jedva čekam sledeći test koji ću imati u Monci u petak, kako bi sa Španskim partnerima- Sanredom uskladio sva podešavanja, ugradio novi motor i upoznao bolje automobil i stazu u Monci - optimista je posle prvog testiranja Borković


Prvu trku u sezoni Dušan Borković, član NIS Petrol Racing Team-a će voziti 24. marta na čuvenoj stazi u Monci (Italija) uz direktan televizijski prenos na Eurosport kanalu.


- Do starta šampionata ima još dosta posla na pripremi automobila, ali sam siguran da će svi u timu dati sve od sebe da „Lav“ bude tip-top već u Monci. Posle prvog testa sve više verujem da ću ove sezone doneti Srbiji bar jedan podijum sa trka Evropskog šampionata turing automobila (ETCC), a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama očekujem i nove titule – rekao je aktuelni prvak Evrope na brdskim stazama Dušan Borković.

Povezane teme: Dušan Borković, Seat Leon TFSI, Grobnik, Automobilizam

Poslednji komentari

Basta
Četvrtak, 14. 03. 2013. 16:04h
neregistrovan korisnik
Moga o bi Duca da kaze koliko ih ima u klasi, a ne samo koje je mesto zauzeo. Mogao bi reci da je proslogodisnju titulu uzeo ispred 60 togodisnjaka ... Pratim auto sport od 1980-81 do pre par godina kada su sampionati i sampioni izgubili smisao! Mikica Vesnic nikad nije bio iza najboljeg Andreja uvek ispred a nigde ga nema. Duca pravi kombinaciju za lovu sa NIS om vozi suplje klase a ovde ga mediji predstavljaju sampionom, kao i sve u ovoj zemlji.
Boki
Četvrtak, 14. 03. 2013. 15:43h
neregistrovan korisnik
Srecom, vozi "malo bolje" nego pancevci! :-)
Uros
Sreda, 13. 03. 2013. 14:30h
neregistrovan korisnik
Andrej i Milos ne mogu da se porede posto su vozili razlicite kategorije Milos je vozio "single seater" dok je Andrej "touring cars" automobile obojica su nasi najuspesniji automibilisti i nazalost tako je do danas. Nezaboravite da je Andrej vozio Porsche Supercup i Renault Clio V6 Trophy pre 15 godina u najgore moguce vreme (sankcije, ratovi, srbi bas nisu bili popularni) a Milos je do pre neki dan posle duzeg vremena od kartinga pa preko reno serije do GP2 presao da vozi Ford GT u GT1 seriji pa nista u medijim o njemu i ne zaboravite da je i on "mator" 32 godine! Obojica su isla u sampionate sa ogromnom konkurencijom a Duca tek treba da se dokazuje posto je sampionat Evrope u brdu za ljude koji se ne bave aktivno automobilskim sportom tj. to je polu amaterski sampionat i sto se mene tice nema neku jacinu a nije imao nikakvu konkurenciju sto mozete da proverite. Sampionat u ETCC-u je ok pocetak ali da bi se priblizio ovoj dvojici mora da ode u WTCC, Supercup, Renault Megane Trophy, GT2, GT3, GT4, DTM, itd. ili tako neki sampionat gde je konkurencija paklena, naravno za sve to trebaju sponzori bez toga nista kakav god talenat bio. Zelim Dusanu puno uspeha truda i rada pa ko zna mozda ce on biti najuspesniji automobilista iz ovih krajeva ;)
ccc
Sreda, 13. 03. 2013. 13:24h
neregistrovan korisnik
A sta treba da vozi,jugica,koral ili floridu pitam se sad,onda ti nemoj da jedes Pizzu jer je italijanska,pusis Americke cigare,pijes Nemacko pivo,toliko o tvom komentaru,pozdrav i pusti ljude da rade svoj posao!
Joj
Utorak, 12. 03. 2013. 21:01h
neregistrovan korisnik
Trkanje je individualan sport, tu se traze sponzori a ne drzava, pavlovic je sio batona u nizim serijama, al u f1 ne ulaze najbolji vec najbogatiji, a tu nas covek nema sta da trazi. Drzim im palceve i Duci i Milosu....
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»