Dačija planira proizvodnju sportskog automobila?

"Dačija" bi u skorijoj budućnosti mogla da zagazi u segment sportskih automobila. Sportski model sa potpisom rumunske kompanije možda će postati stvarnost ukoliko se obistine želje Tjerija Siborda - prvog čoveka "Dačije" u Velikoj Britaniji. Sibord je u izjavi za medije sa Ostrva istako da se njegova vizija unošenja sportskog duha u "Dačiju" ogleda kroz lansiranje modela sa dva sedišta. To bi, prema njegovim rečima, bilo upravo ono što "Dačiji" treba. Takav jedan automobil bio bi cenovno dostupan, jednostavan i zabavan u vožnji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Uskoro i sportski model: Dačija "daster"

Dvosed iz "Dačije" mogao bi da se pojavi kao plod saradnje "Renoa" i "Keterama", britanskog specijaliste za proizvodnju ultralakih sportskih automobila, što bi potencijalno moglo da podseća na obnovu stare slave, u kojoj je francuska "Alpina" svojevremeno uživala.

 

Prodajete polovni automobil? Postavite besplatan oglas

Ipak, kako je "Alpinina" platforma preskupa za "Dačiju", potencijalni sportski model morao bi biti baziran na "Loganovoj" šasiji, poput svih modela ove kompanije.

 

Pogledajte ponudu polovnih "dačija" na sajtu MojAuto.rs

Prema rečima Siborda, novi automobil bio bi mešavina "Dastera", dva "Sanderosa" i možda "Lodžija", s tim da bi s njim u kombinaciji morao da se radi temeljan fejslift prednjeg dela automobila.

 

Inače, najave o "Dačijinom" sportskom automobila dolaze uoči početka prodaje u Velikoj Britaniji, gde proizvođač pod patronatom "Renoa" očekuje da proda oko 20.000 vozila u roku od jedne godine. 

Povezane teme: Dačija, Dacia, Sportski automobil, Rumunija, Mojauto.rs, MojAuto.rs

Poslednji komentari

Dzoni-be-gud
Nedelja, 16. 12. 2012. 16:27h
neregistrovan korisnik
I da se razumemo, promenio sam 20tak automobila, sada vozim nove kupljene focusa i daciu, a ti nemas pojma o automobilima. Kupuj i dalje 2 decenije stare aute, ali su KO novi, hahahahahaha!
Dzoni-be-gud
Nedelja, 16. 12. 2012. 16:24h
neregistrovan korisnik
Bas si ti neki pametan, vozio bi 20g. star auto... Cuo si nekad za zamor materijala? A to sto kazes da je dacia klasa trabanta, to bolje da ne komentarisem! Samo ti vozi 2 decenije staru Hondu, za bolje i nisi!
Alfista-V6
Nedelja, 16. 12. 2012. 07:17h
neregistrovan korisnik
Mirko, ovaj sto je PRODAO ALFU je jedan od onih sto prica:"Ima takav u oglasima za 2 000€" nekako nakrpio kintu i uzeo najjeftiniji sa sajta i mislio da je zavrsio posao. Ljudi, verujte mi, da je mnogo mnogo jeftinije kupiti dobrog i ocuvanog polovnjaka pa iako je duplo skuplji od najjeftinijeg sa oglasa nego uzeti nesto jeftino, sumnjivo, izakano i neprovereno pa posle ulagati nenormalnu kolicinu para u njega i nikada ga necete srediti da bude tip top. Oglase listajte unazad od najskupljeg ka najjeftinijim i pronadjite DOBAR auto da vas ne bi kostao para i zivaca. I taj sto je dobar trazi da se u njega ulaze jer to prosto mora tako. Ako zelite da vas auto dobro sluzi postujte sve rokove zamene ulja i svih ostalih potrosnih delova, jer princip "Teraj dok ne stane" prolazi kod juga, golfa 2, lade a noviji automobili, pogotovu turbo dizeli nebrigu ne oprastaju. :) Pozdrav za Mirka
Alfista-V6
Nedelja, 16. 12. 2012. 06:38h
neregistrovan korisnik
Bravo Japanac, svaka ti je na mestu. Jedino sto ne delim misljenje sa tobom kada je luksuz u pitanju. Mislim da je njima to na poslednjem mestu. Pogotovu kada su stariji japanci u pitanju. Ako to zanemarimo...Vrhunski automobili, do ludila kvalitetni, jako pouzdani motori, prosto neunistivi i uvek pruze vise nego sto ocekujete, pogotovu kada su performanse u pitanju. Sramota je daciju svrstavati u isti kos sa hondom, tojotom, micubisijem, mazdom itd. Ja licno bih pre vozio nekog sivika iz 96` 97` nego novu kociju. Dacija nije auto nego prevozno sredstvo u klasi juga, trabanta, warburga, uaza, zila i samohodne kosacice! Pozdrav za Japanca
NFS
Nedelja, 16. 12. 2012. 06:14h
neregistrovan korisnik
Ljudi ne racunaju se automobili koje ste vozili na igrici. :) Dacija je prevozno sredstvo i to nebezbedno. Ko je malo vestiji moze da pronadje na internetu kako su 3 dacije prosle na testu koji je sproveo tim strucnjaka Nemackog autogiganta. Zaista zanimljiv prilog koji treba da osvesti ljude, da se ne zalecu kad je dacija u pitanju.