"Lada" planira proizvodnju krosovera

Ruska "Lada" sa svojim teškim bremenom simbola komunističkog automobila teško se uklapa u aktuelne trendove automobilske industrije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ipak, da sve nije tako crno kada se o čuvenoj "Ladi" radi pokazuju i ove fotografije, na kojima se jasno vidi impresivni koncept automobil sa logom ovog proizvođača.

 

Prodajete polovni automobil? Postavite besplatan oglas

Radi se o koncept krosoveru pod nazivom "Lada iks-rej", sa troja vrata i izgledom nekakvog vikinškog broda, sa smrznutim braon eksterijerom i futurističkom unutrašnošću.

 

Dizajner "Lade iks-rej" je Stiv Matin, koji je ovaj X oblik tela pretplatio i na buduće "Ladine" modele. Na eksterijeru se ipak primećuju određeni elementi, za koje bi se moglo reći da su preuzeti sa nekih drugih modela, poput bočnih strana sa "Pežoa 208" ili zadnjih vertikalnih farova sa "Forda Fokusa".

 

Tražite polovni motor? Pogledajte ponudu svih polovnih motora.

Prostor za putnike namenjen je za četiri odrasle osobe. Sedišta su presvučena kožom što uz ambijentalno svetlo daje ugodaj osećaj tokom vožnje. Instrumenti su dobro osmišljeni, sa brzinomerom u sredini table i navigacionim uređajem sa desne strane.

 

Za sada je "Lada iks-rej" samo koncept i nema konkretnijih tehničkih informacija. Ostaje samo da se vidi da li će "Lada" uspeti ovako dobar dizajn da pretoči u serijski automobil.

Povezane teme: Lada, Novitet, Crossover, Krosover, Moj auto.rs

Poslednji komentari

v
Sreda, 05. 09. 2012. 11:05h
neregistrovan korisnik
Nije render.
mikulaz
Sreda, 05. 09. 2012. 03:07h
neregistrovan korisnik
odlican dizajn i enterijer i eksterijer, konacno da i "lajka" krene napred sa dizajnom, a sto se tice motora i pogona trebalo bi da bude bar 4x4 i nekih 120hp min., to bi bilo zadovoljavajuce :-)
aca
Utorak, 04. 09. 2012. 13:09h
neregistrovan korisnik
Sem uaz-a i mahindre niko vise ne proizvodi jeftin terenac za manje pare. Ova cuda od SUV-ova i crosovera kako ih zovu su daleko od onoga sto treba ljudima koji voze i obavljaju poslove van asfalta. RAV, DUSTER, ovo cudo sa slike su mala maca za banatsko blato ili sneg na Goliji po seoskim putevima. Pravi terenac mora da ima sasiju, motor od 2,5l tj bar 150ks, reduktor i blokadu diferencijala. Ima prica-gde sam ja prosao sa dusterom, ravom ali tamo mozete da vidite i golfa 2 i jugica.
Dejan
Utorak, 04. 09. 2012. 09:49h
neregistrovan korisnik
Dizajner ove Lade Stiv Martin je za neupućene bivši dizajner Volvoa i Mercedesa. Koncern Lada ga plaća suvim zlatom pod obavezom da mora da živi i radi u Toljatiju. Slično je uradila i KIA kada je pre par godina dovela Petera Šrejera (bivši dizajner Audija, najpoznatije "čedo" mu je TT) na čelo dizajnerskog tima pa pogledajte ove KIA automobile danas i recimo one dve generacije ispred. Ovo sigurno neće moći da košta kao Niva, ali ako se model koji se bude proizvodio bude imao terenske karakteristike Nive i cenom udene negde između Dustera, Yetija, Kashkaija, valja ozbiljno razmisliti na tu temu.Na salonu je predstavljena verzija sa automatik menjačem. Link http://warnet.ws/news/55798
Dejan
Utorak, 04. 09. 2012. 09:32h
neregistrovan korisnik
Logan se u Rusiji sklapa pod znakom Reno ne pod znakom Lade. Moj tast ga vozi. Postoji mnogo šira paleta opcija za vozila Logan, Sandero, Duster nego što se nudi kod nas. Recimo Renault Duster (kako se zove u Rusiji) postoji i u opciji sa automatskom menjačem na primer.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»