Upoznajte "reno klio" sa 320 KS! Video

Zoran Kastratović, višestruki šampion države u automobilizmu i sjajan tjuner trkačkih automobila, pokazao se i kao talentovani konstruktor. Kreirao je "reno klio E1", vrhunski sportski automobil za brdske i kružne trke sa kojim već niže pobede, uz vicešampionsku titulu u novoformiranom "Auto kupu" 2011. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zoran Kastratović je u automobilskom sportu već punih dvadeset godina. Postigao je puno, ali se nije eksponirao. On, međutim, itekako privlači pažnju javnosti kad god se pojavi na stazi sa novima automobilom kao što je u sezoni za nama pošteno razmrdao rivale sa "klijom E1". Ko vidi automobil, sasvim sigurno pomisli da je u pitanju proizvod poznatog "Reno sport" odeljenja francuskog brenda, ali informacija o poreklu redovno donosi zaprepašćenje - moćni automobil sam je osmislio i napravio popularni "Kastro"!


 

Gledaoci na našim stazama tokom 2011. godine dobili su priliku da vide "gotov proizvod", a retko ko zna koliko je truda i vremena bilo potrebno da od jednog najobičnijeg serijskog "renoa klio" druge generacije nastane "zver" sa 320 konjskih snaga.
- Radili smo tri i po godine, a novo takmičenje, regionalni Kup, pružio mi je izvanrednu priliku da se pre izlaska na evropske trke oprobam i među vozačima iz okruženja, iz nekadašnjih republika - kaže Kastratović. - Više od polovine stvari na automobilu su ručni rad, a ostalo su komponente koje je razvio "Vilijams Formula 1" i za koje nijedan privatnik u Evropi nema dovoljan budžet, da bi ih konstruisao i izmišljao, poput recimo menjača koji ima kućište od magnezijuma i trapa, ili motora koji je u osnovi razvio Sodemo, koji radi motore za "Reno sport". Sve ostalo, postavljanje delova na školjku, izrada karbonskih elemenata, modeliranje, kompletna montaža… sve je naša zasluga, zasluga ekipe entuzijasta.

 

Kastratović Clio E1

Karoserija Renault Clio II
Motor Sodemo, 4 cilindra, redni, 4 ventila po cilindru
Zapremina 1.998 ccm
Snaga 320 KS pri 8.450 o/min
Maks. obrtni moment 280 Nm pri 7.100 o/min
Dozvoljeni br. obrtaja 9.000 o/min
Menjač Hewland, 6-stepeni, sekvencijalni
Ogibljenje napred "mekferson", pozadi multi-link, sa podesivim amortizerima
Težina 850 kg
Kočnice AP, diskovi 380 mm napred, 280 mm pozadi

 

"Klio" je prvi put testiran samo nedelju dana pre početka šampionata i takmičenja u Kragujevcu. Usledila je trka u Banjaluci, a na poslednje dve trke, na pisti vojnog aerodroma u Batajnici, Kastratović je uspeo prvi put da pobedim sa "klijom", što je po sopstvenom priznanju mirnog Beograđanina još veći stimulans za nastavak rada na usavršavanju automobila.


Pogledajte Kastartovićevu pobedničku vožnju u Batajnici iz kokpita "klija E1".

Povezane teme: Renault, reno klio, automobilizam, zoran kastratovic

Poslednji komentari

Trol
Utorak, 24. 02. 2015. 12:44h
neregistrovan korisnik
Gledao sam trku u Novom Sadu juuu
aaaa
Nedelja, 15. 01. 2012. 06:06h
neregistrovan korisnik
Nemoj te da pisete nesto ne znate. Auto je pakleno dobar. S'obzirom kakvo je stanje u nase auto sportu, auto je vrxunski. A to da je od plastike, neka je, ko misli da je ovaj auto smesan, neka provoza clio williams 1.8 16v i to 91, 92 godiste, pa neka onda nesto komentarise. rada ce sxvatiti sta rade jaci clio motori. inace za auto sve poxvale.
zile
Četvrtak, 12. 01. 2012. 23:49h
neregistrovan korisnik
Bravo Boki Evolution-u ne mogu ni da prismrde
Boki
Četvrtak, 12. 01. 2012. 18:26h
neregistrovan korisnik
Svaka cast za snimak! Kamo srece da nam je vise automobila i vozaca poput Kastra u domacem sampionatu! Samo napred! Nego, videste li sta im Micubisi Evo uradi na startu iiiijaaaaaaoooo!
cc
Četvrtak, 12. 01. 2012. 18:16h
neregistrovan korisnik
jos samo kad bi imao tu mazdu bilo bi sve ok....ovako samo nastavi da sanjas....Rezultati pokazuju sve....Gde je taj bmw ili mazda u nekom relly sampionatu? Reno se vec godinama takmici u formuli1 a imaju i svoj clio ili megane cup....Peugeot i citroen su godiama neprikosnoveni u wrcu i ti sad kazes da nisu pouzdani i ne kvalitetni...nastavi ti da taljigas tu trulu raspalu golf2 i ne komentarisi ono sto ne znas...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»